بنیاد تبری

بنیاد تبری
بایگانی
پیوندها

پارک ملی کیاسر

جمعه, ۱۰ مهر ۱۳۹۴، ۰۹:۵۸ ب.ظ

 

 

معرفی پارک ملی کیاسر

 

 

 

پارک ملی کیاسر یکی از دو پارک ملی مازندران می باشد که در موقعیت جغرافیایی N3610 E5334 در استان مازندران واقع است. پارک ملی کیاسر از شمال به روستای سعیدآباد به سمت شرق در امتداد رودخانه لنگ تا روستای علی کل از شرق علی کل به سمت جنوب در امتداد یال ۲۴۵۵، ۲۳۹۰، ۲۸۰۸، ۲۸۱۵، ۲۳۵۶، ۲۴۴۲، ۲۴۷۰ متر، از جنوب از قله ۲۴۷۰ متر در امتداد خط القعر تا تقاطع روخانه تیلک و سپس در امتداد همین رودخانه به سمت غرب تا روستای رودبار، از غرب از ادامه رودخانه تیلک - گل خواران در محل روستای رودبار تا سعیدآباد (میلا دشت) گسترش یافته است.

این منطقه که در شمال پناهگاه حیات و حش دو دانگه در استان مازندران قرار دارد،با مساحت 7312 هکتار درسال 1383 به عنوان پارک ملی تعیین شد.دارای اقلیم نیمه مرطوب معتدل است .این منطقه کوهستانی در قسمتهای میان بند و بالا بند جنگلهای خزری واقع شده است که در جنوب شهرستان ساری و بصورت جنگل‌های طبیعی بکر و اراضی مرتعی مشجر و صخره‌ای است و رویشگاه گونه‌های گیاهی منحصر بفرد چون بلوط اوری، سرخدار،ممرز،توسکا،نمدار،خرمندی و... می‌باشد.و از گونه های درختچه ای می توان به کرکو و کیکم، زرشک، ولیک، نسترن وحشی و ...... پارک ملی کیاسر شامل دو حوزه بخشی از عرصه جنگلی واقع در قسمت‌های غرب و شمال منطقه به عنوان ذخیره گاه بیوسفر و بخش دیگر در قسمت‌های شرق و جنوب به عنوان پارک ملی است.

گونه‌های جانوری مهم منطقه مرال، شوکا، پلنگ، خرس قهوه‌ای ، گراز ، شغال ، روباه معمولی ، گربه جنگلی ، گربه­وحشی ، راسو ،سمورسنگی ، تشی ، کرکس ، سارگپه­جنگلی  و ... را مثال زد.

در نگاه کلی و بررسی های به عمل آمده دراین پارک از نقطه نظر مدیریت محیط زیست پارامترهای نامبرده ذیل در مدیریت منطقه تاثیرگذاز می باشند:

وسعت منطقه:7312 هکتار این مساحت برای عرصه پارک های ملی بسیار کم می باشد که این موضوع بحث جزیره ای شدن زیستگاه را به همراه دارد
 

جاذبه های اکوتوریستی : دامنه های کوهستانی پوشیده از گیاهان گلدار و مرتعی ، آثار تاریخی و فرهنگی (قلعه قدیمی )  چشم انداز منحصر بفرد می تواند به عنوان عوامل جذب گردشگر در منطقه مورد بررسی قرارگیرد که در مدیریت گردشگری توجه به نقاط ضعف و قدرت بسیار حائز اهمیت می باشد که با توجه به مساحت کم پارک ورود گردشگر بدون برنامه و نبود آموزش کافی ریسک های موجود در آن را بالا می برد.
 

وضعیت عمومی اقتصادی اجتماعی : جوامع محلی و سکونت گاههای روستائی و معیشت دامداری و کشاورزی که نوع معشیت مردم که بر گرفته از اقلیم مناطق است از یک سو با توجه به اهمیت زندگی جوامع نباید جلوی فعالیت گرفته شود و از طرف دیگراستفاده از سموم و حفظ و حراست از محصولات از حمله حیوانات باعث آسیب به گونه های موجود در پارک می باشد که این موضوع توجه به کشاورزی ارگانیک و آموزش های لازم­را­­­­می­طلبد.
 

تعارضات مهم منطقه : از جمله تعارضات موچود برای این پارک می توان به کم بودن مساحت پارک، وجود راه های ازتباطی ما بین روستاهای پارک، وجود دام، معدنکاوی،شکار بی رویه و قرارگیری منطقه برداشت چوپ شرکت چوب و کاغذ را مثال زد که منطقه بافر برای پارک را محدود ساخته است.


 

تجهیزات و امکانات تجهیزات و امکانات حفاظتی مستقل ندارد  و حین گشت توسط محیط بانان کنترل می گردد
حسب آخرین اقدامات  سرمحیط بانی کیاسر به اداره پارک ملی  و پناهگاه حیات وحش چهاردانگه ارتقاء و در نظر است امکانات مستقل برای پارک در نظر گرفته شود .که این موضوع نبود نیرو و تجهیزات لازم کنترل و حراست از منطقه را با مشکل روبه رو ساخته است. 

 

 

 

تهیه و تنظیم: محمد حسن نژاد

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۱۰
لیلا احمدی کمرپشتی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی